Dakwah bukan untuk menunjuk-nunjuk

sinar-konvensyen14-2

KUALA LUMPUR - Usaha dakwah bukan untuk menunjuk kehebatan diri tetapi ke arah berkongsi ilmu yang dimiliki terutama berdakwah kepada orang bukan Islam.

Pendakwah Mualaf, Shah Kirit Kakulai Govindji berkata, justeru untuk menjadikan dakwah itu berjaya, ia harus dimulai dengan niat.

Register to read more...

Kukuh ilmu ikut Quran, Sunnah

sinar-konvensyen14

KUALA LUMPUR - Sentiasa tingkatkan dan memperkukuhkan ilmu pengetahuan berdasarkan al-Quran dan Sunnah serta mengamalkannya mengikut kemampuan menjadi deklarasi pertama dicapai pada Konvensyen Sunnah 2013/2014.

Ketua Lajnah Dakwah Pertubuhan Kebajikan Al-Qayyim Malaysia, Mohd Khairil Anwar berkata, ia merupakan salah satu daripada empat deklarasi berjaya dirumuskan pada konvensyen itu untuk dijadikan panduan bagi semua.

Register to read more...

Gabung prinsip, strategi ketika berdakwah

utusan-rasmi

KUALA LUMPUR 15 Feb. - Umat Islam diseru bersama-sama berusaha menggabungkan antara prinsip dan strategi dalam setiap dakwah demi mengembangkan syiar Islam yang benar berdasarkan ajaran al-Quran dan Sunnah.

Raja Muda Perlis, Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail bertitah, para pendakwah terutama ilmuan agama harus berpegang teguh dengan prinsip itu dan lebih perkasa dalam menangani setiap cabaran ketika mahu berdakwah.

Register to read more...

Hari Ini: 11 | Jumlah Pelawat: 81108