Ringkasan Fatwa al-Qaradhawi Tentang Kumpulan Ahbash

Penterjemah: Mohamad Abdul Kadir bin Sahak (Bin Sahak)


Semenjak beberapa tahun yang lalu aku (Dr. Yusuf al-Qaradhawi) ada mendengar tentang satu jamaah yang zahir di Lubnan, ia menimbulkan masaalah kepada umat Islam di Lubnan dengan pandapat-pendapat yang pelik dan menyeleweng dan pandangan-pandangan yang merbahaya dalam persoalan aqidah, fiqh dan akhlak.

Register to read more...

Kisah Al-Syura: Versi Sunnah Vs Versi Syiah

Oleh: Muhammad Asrie Bin Sobri

Sejarah perlantikan Saidina Usman bin Affan r.a menjadi salah satu isu besar kaum Rafidah untuk menegakkan omong kosong mereka bahawa Saidina Ali r.a adalah khalifah yang sebenar dan para Sahabat yang lain telah mengkhianati beliau.

Kisah yang menjadi tunjang kepada tohmahan jahat mereka ini adalah sebagaimana yang masyhur dalam sejarah riwayat Abu Mikhnaf yang dikeluarkan Imam al-Tabari r.h dalam Tarikh beliau secara ringkasnya sebagai berikut:

Register to read more...

Payback Time

Muhammad Asrie bin Sobri

الله أكبر الله أكبر الله أكبر صدق وعده ونصر عبده وهزم الأحزاب وحده! لا إله إلا الله وحده لا شريك له!

Apabila mendengar berita rusuhan di Republik Syaitan Iran tercetus di mana rakyatnya bangkit berdemonstrasi menentang kerajaan Iran sendiri yang selama ini mendabik dada bahawa dia adalah kerajaan yang adil dan Islamik, saya begitu bersyukur kepada Allah, sangat-sangat bersyukur kerana sebuah lagi kerajaan kafir telah diberi azab oleh Allah Taala.

 

Register to read more...

Isu Fadak: 10 Jawapan Kepada Syiah

Abu Umair

Saya diminta oleh seorang pengunjung blog supaya mengulas atau menjawab satu isu yang dimainkan oleh Syiah, iaitu isu Fadak. Pada mulanya, saya keberatan untuk menulis artikel seumpama ini kerana dua alasan:

Register to read more...

Hari Ini: 11 | Jumlah Pelawat: 81108